Stukje van Janneke uit Jeugdteam 2

Ik speel dit jaar in het J2 team de competitie U17. Met de helft van mijn team heb ik vorig jaar in de U15 gespeeld, met de andere 2 zit ik voor het eerst in een team. Het is een heel fijn team, ik heb het er enorm naar mijn zin!

De eerste wedstrijd dit jaar hebben we even moeten wennen. Wennen aan de nieuwe shuttels dit jaar, wennen aan nieuwe mix partners, wennen aan de tegenstanders op het U17 niveau. We hebben snel onze draai gevonden. De sfeer is bijzonder goed, waardoor we elkaar echt leuk aanvullen. Op de baan, naast de baan. We kunnen veel lachen samen. En we raken steeds verder op elkaar ingespeeld. Ik hoop echt dat we met dit team volgend jaar bij elkaar kunnen blijven. Voor het spel en voor de gezelligheid!

In de competitie hebben we een leuke pool. Van een aantal teams kunnen we het winnen, soms gaat het heel gelijk op. Voornamelijk onze tegenstanders uit Alphen, Limes, zijn uitdagende wedstrijden. Dit zijn daarom dus ook de leukste wedstrijden. Er wordt door beide teams goed gespeeld, waardoor het heel spannend wordt. Ondanks dat het spannend is, blijft het onderling leuk. Een goed punt van de tegenstander is nog steeds een goed punt. Uiteraard hebben we liever dat goede punt aan onze kant, maar die zijn er gelukkig dan ook genoeg. Ik heb liever een spannende wedstrijd zoals dit waar we uiteindelijk met 5-3 het net niet winnen dan een saaie wedstrijd waar we heel makkelijk met 8-0 winnen. We willen uiteindelijk gewoon leuk badmintonnen 😊. Zoals we er nu voor staan, zullen we 2e worden in onze pool. Daar ben ik best trots op!

Janneke Bevaart

Melissa en Janneke in een uitwedstrijd in Alphen. Helemaal rechts nog net Tristan en Maik.