Nieuwe trainers

Na drie mooie jaren zullen wij dit jaar afscheid nemen van één van onze trainers; Marcel. Hij heeft ons allen een hoop bijgebracht de afgelopen jaren, maar hij gaat zijn eigen weg en wij als vereniging doen dit ook. Natuurlijk zal Marcel vervangen moeten worden en dit zal gedaan worden door niemand minder dan Ginny Severien. Ginny is een ex-eredivisie trainster die al bij meerder grote clubs training gegeven heeft. Ook heeft zij al ervaring bij BBV PIP, dus een betere vervanger hadden we ons hierin niet kunnen wensen!

Ook gaan we dit jaar afscheid nemen van onze trainer op vrijdag, namelijk Annis. Ook Annis heeft jaren met plezier van beide kanten training gegeven aan de jeugd. Hij zal vervangen worden door een hele ervaren trainster, Annie van Daal. Annie heeft de hoogste trainersopleiding en heeft al jaren ervaring met training geven.

Vanuit het bestuur zijn we erg blij dat we beide trainers goed hebben kunnen vervangen en willen we alvast onze nieuwe trainsters een warm welkom geven voor aankomend seizoen!

Namens het bestuur,
Milan

Ginny tekent haar contract onder toeziend oog van onze voorzitter

Foto’s Recreantentoernooi

Vrijdag 25 mei werd weer ons eigen recreantentoernooi gespeeld. Uitgenodigd waren verenigingen uit de omgeving en BC Fly Over leverde de meeste deelnemers. Heel fijn voor de organisatie was dat ondanks de 24 inschrijvingen iedereen er was!
Vijf partijtjes met wisselende partners werden afgewerkt en het enthousiasme straalde eraf. Het was weer een gezellige avond met leuke partijen. Naderhand werden bij Charlie’s de taarten van de winnaars nog genuttigd bij een drankje.  De troostprijzen (body wash met washandje) mochten mee naar huis worden genomen.
De poulewinnaars waren John van der Meer (PIP), Vincent de Groot (Fly Over) en Cora de Bree (BOV).
De troostprijzen gingen naar Ron Rullens, Jeroen Kasbergen (Fly Over) en Ria Tonies (BOV)

Foto’s op deze website (in klein formaat) zijn hier te vinden,
op onze facebookpagina staan ze in groter formaat hier.

Foto’s Ouder-Kind-toernooi

Op vrijdag 25 mei 2018 vond het jaarlijks ouder-kind-toernooi plaats bij BBV PIP. Alle jeugdspelers mochten samen met een ouder een avond wedstrijdjes spelen tegen anderen ouder-kind-koppels.
Van 18:00 tot 19:00 was het de beurt aan de jongste jeugdleden. Hier wisten Tessa samen met Wytze en Kasia samen met Marco prijzen te pakken.
Voor de oudere jeugdleden vond het toernooi van 19:00 tot 20:30 plaats. Na een avond vol gezellige partijen, waren Melissa samen met René en Iris samen met Gert de winnaars van die avond.
Het was een super gezellige afsluiting van het seizoen.

Voor de foto’s op deze website (in klein formaat) klik hier,
voor de foto’s op onze facebookpagina (groter formaat), klik hier.

 

Stukje van Janneke uit Jeugdteam 2

Ik speel dit jaar in het J2 team de competitie U17. Met de helft van mijn team heb ik vorig jaar in de U15 gespeeld, met de andere 2 zit ik voor het eerst in een team. Het is een heel fijn team, ik heb het er enorm naar mijn zin!

De eerste wedstrijd dit jaar hebben we even moeten wennen. Wennen aan de nieuwe shuttels dit jaar, wennen aan nieuwe mix partners, wennen aan de tegenstanders op het U17 niveau. We hebben snel onze draai gevonden. De sfeer is bijzonder goed, waardoor we elkaar echt leuk aanvullen. Op de baan, naast de baan. We kunnen veel lachen samen. En we raken steeds verder op elkaar ingespeeld. Ik hoop echt dat we met dit team volgend jaar bij elkaar kunnen blijven. Voor het spel en voor de gezelligheid!

In de competitie hebben we een leuke pool. Van een aantal teams kunnen we het winnen, soms gaat het heel gelijk op. Voornamelijk onze tegenstanders uit Alphen, Limes, zijn uitdagende wedstrijden. Dit zijn daarom dus ook de leukste wedstrijden. Er wordt door beide teams goed gespeeld, waardoor het heel spannend wordt. Ondanks dat het spannend is, blijft het onderling leuk. Een goed punt van de tegenstander is nog steeds een goed punt. Uiteraard hebben we liever dat goede punt aan onze kant, maar die zijn er gelukkig dan ook genoeg. Ik heb liever een spannende wedstrijd zoals dit waar we uiteindelijk met 5-3 het net niet winnen dan een saaie wedstrijd waar we heel makkelijk met 8-0 winnen. We willen uiteindelijk gewoon leuk badmintonnen 😊. Zoals we er nu voor staan, zullen we 2e worden in onze pool. Daar ben ik best trots op!

Janneke Bevaart

Melissa en Janneke in een uitwedstrijd in Alphen. Helemaal rechts nog net Tristan en Maik.

Inschrijving jeugdcompetitie 2019

Beste pippers,

De jeugdcompetitie voor dit seizoen zit er alweer bijna op, alle teams hebben fantastisch hun best gedaan en sommige teams zijn zelfs in de race voor het kampioenschap! Heb jij ook zin om samen met een gezellig team wedstrijden te spelen tegen andere verenigingen en wil je een extra competitietraining? Lees dan snel verder…

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de jeugdcompetitie van seizoen 2018-2019, die wordt gehouden van ongeveer februari tot mei 2019, inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 1 juni 2018.

Dus wil je volgend jaar weer competitie spelen of lijkt het je leuk om voor het eerst mee te doen aan de competitie, schrijf je dan in! Het inschrijfformulier vind je hier: Inschrijfformulier competitie 2018-2019

Als je vragen hebt over de competitie, stuur ons dan een mailtje of loop even langs in de zaal, we kijken graag met jullie naar de mogelijkheden 😊

Groetjes van de Jeugdcommissie

Clubkampioenschappen 2018 – enkelspel dames en heren

En de winnaars zijn… Ilona Geene en Peter den Boer.

Dit jaar hebben we de clubkampioenschappen anders vormgegeven. We hebben gebruik gemaakt van het zwitsers laddersysteem met 3 speelronden. Helaas zijn er een aantal wedstrijden niet gespeeld door ziekte, andere afspraken of miscommunicatie.
Op de laatste avond hebben we ook besloten om een 4e ronde te spelen. Deze “finale”-partijen waren pittig en Rory en Jacqueline hebben goed weerstand geboden aan de winnaars van vorig jaar.

Ilona en Peter, gefeliciteerd met jullie resultaat. Geniet wederom van die wisselbeker!

Meer foto’s zijn hier te vinden
en op onze facebookpagina staan ze hier.

Allemaal geslaagd voor het deeldiploma!

Afgelopen vrijdag 13 april konden de kids van groep 1 hun deeldiploma halen. Na een goede warming-up werden de kids beoordeeld op hun badminton-technieken. Met heel veel trots kunnen we vertellen dat iedereen gisterenavond zijn/haar deeldiploma heeft gehaald! We willen de trainer en beoordelaars bedanken voor de leerzame avond!


Alle geslaagden met hun diploma

Meer foto’s zijn hier te vinden op deze website.
Op onze facebookpagina staan ze hier in groter formaat.

 

Gezelligheid op het Gouweslagtoernooi

Op 8 april werd door een aantal spelers van BBV PIP het jaarlijkse Gouweslag toernooi bezocht in Gouda. Dit jaar waren Peter den Boer, Rachelle Mostert, Thierry v/d Bosch en Milan Koot aanwezig.

Peter en Thierry eindigden samen in de kwartfinale dubbel, Thierry en Rachelle behaalden samen de halve finale mix en Milan behaalde met zijn partner Wilfred (Dropshot) ook de halve finale in de dubbel. Helaas moesten wij allen hier net in 3 sets winst afgeven aan de tegenstanders.

Voor Peter zat er nog een mooie finale singel in tegen een bekende: Lucas Koot. Peter verloor de finale singel helaas net in 3 spannende sets, waarbij door beiden alles gegeven werd.

Het was weer een erg gezellig en succesvol toernooi in Gouda, dus PIP zal volgend jaar zeker weer aanwezig zijn. Dan met meer mensen?!     

Milan
Peter met de tweede prijs HE 6

Ilona en Aranka op het PBC Boomgaardshoek open 2018

In plaats van te genieten van het mooie weer, brachten Ilona en Aranka zaterdag 7 april  door in de sporthal  voor het PBC Boomgaardshoek Open 2018.
Beiden speelden single en samen dubbelden zij op niveau 5. 

In een warme sporthal probeerden zij tot ’s avonds laat als enige twee pippers onze eer hoog te houden. En dat is gelukt; mooie wedstrijden in zowel dubbel als single en een tweede plaats voor Ilona in de Dames Enkel 5!

   
Lekker buiten lunchen                                               Ilona met haar tweede prijs

Jeugd-clubkampioenschappen

In de maand maart vonden de clubkampioenschappen voor de jeugd van de groepen 2 t/m 5 plaats.

Voor groep 4 waren ze op vrijdag 9, dinsdag 13 en vrijdag 16 maart.
Voor de groepen 2, 3 en 5 waren ze op vrijdag 23 maart.

De uitslagen:
Groep 2:
1ste plaats: Pepijn Smits
2de plaats: Dion Hijdra
3de plaats: Joyce Kleinveld

Groep 3+5
1ste plaats: Job Limbeek
2de plaats: Daphne Veldhuis
3de/4de plaats: Iris Bakker en Eileen Beijersbergen van H.

Groep 4 Jongens:
1ste plaats: Tristan Smits
2de plaats: Brian van Vliet
Groep 4 Meisjes:
1ste plaats: Esmee Hoogerbrugge
2de plaats: Jeanine van der Boom
3de/4de plaats: Dimara van Os en Janneke Bevaart

Gefeliciteerd!

Voor groep 4 zijn de uitslagen hier nog terug te kijken.
Meer foto’s, klik hier.

 

Pluimpje is Pleite